Kinas ”första maj”: Hur firas Labor Day?

maj 1, 2023 |
Ta nästa steg i din marknadsföring i Kina med våra Insights

I Kina är Labor Day, även känd som första maj, en allmän helgdag som firas den 1 maj varje år. Det är en dag då man firar och hedrar de kinesiska arbetstagarnas prestationer och bidrag. Dagen uppmärksammas med stängda företag, myndigheter och skolor. I vissa städer anordnas parader, möten och andra evenemang av fackföreningar och statliga organisationer för att fira dagen.

Labor Day är en allmän helgdag som vanligtvis varar i tre dagar, från den 1 maj till den 3 maj, känd som ”May Day Holiday” eller ”May Day Golden Week”. Det är en tid för fritid och avkoppling, och människor utnyttjar den långa helgen till att ägna sig åt olika aktiviteter.

Helgen är inte bara till för officiellt firande, utan många människor använder den också som ett tillfälle att resa, besöka familj och vänner, shoppa, äta ute eller delta i kulturella evenemang. Perioden är en av de mest hektiska resesäsongerna i Kina, med miljontals människor som reser till populära turistmål över hela landet.

Labor Day är en viktig helgdag i Kina eftersom den uppmärksammar arbetstagarnas bidrag och rättigheter och fungerar som en tid för eftertanke och firande. Det är en officiellt erkänd nationell helgdag som spelar en viktig roll i det kinesiska samhället och den kinesiska kulturen.

  • LinkedIn
  • Facebook
Stor grupp människor som väntar på tågstationen

Redo att nå den kinesiska digitala marknaden?

Boka en kostnadsfri konsultation med NBH:s experter för att bedöma hur ditt företag ska gå vidare på den digitala marknaden i Kina.

DITT TEAM FÖR VARUMÄRKET CHINA

Vi är experter på hur du kan rikta din digitala marknadsföring i Kina.