Marknadsföring och konvertering, enkelt med Dianping

jan 10, 2020 |
Bloggartiklar | Dianping

Vilken är den vanligaste frågan som ställs till marknadsförare? Det måste vara ”Vad är försäljningsresultatet av din marknadsföringsaktivitet?”. Som marknadsförare kan du ibland känna dig förvirrad eftersom marknadsföring inte bara handlar om försäljning; det handlar om konsumentens kunskap, känsla och tillgivenhet för ditt varumärke och din produkt.

Men fortfarande kan inte ett enda företag leva utan försäljning och det är mycket viktigt att vi för varje marknadsföringskampanj tar hänsyn till försäljningsmöjligheten i dess relaterade kontaktpunkt. Lyckligtvis, med utvecklingen av teknik och popularisering av 4G, även 5G, försäljning som genereras direkt från marknadsföringskampanj är inte längre en dröm. Nu kan människor se, gilla, köpa och dela på en sekund med den snabba internethastigheten.

Idag ska vi prata om en digital plattform för snabb konvertering i Kina som heter Dianping och hur denna plattform kan hjälpa marknadsförare att uppnå enkel konvertering i realtid.

VAD ÄR DIANPING?

För konsumenter och användare är Dianping mer som en stadsguide där du kan hitta platser att äta, köpa, spela, besöka, koppla av i alla städer runt om i världen och titta på andra människors recensioner och rekommendationer för att hitta det bästa stället för dig att underhålla dig på. Det liknar Trip Advisor men med fler funktioner och fördelar för både konsumenter och marknadsförare.

HUR SER KONSUMENTRESAN UT FÖR DIANPING?

Baserat på Dianpings funktionalitet och information kommer konsumenter som letar efter en specifik upplevelse att kolla på Dianping för rekommendationer. De kommer att söka i nyckelkategorier efter platser att besöka, kolla topplistan i kategorin nära dem (Dianping har platsbaserad funktion), kolla upp användarnas betyg och recensioner och se om det finns några kampanjerbjudanden. Om de är intresserade kan de göra direktbokningar via Dianping, hämta ut kampanjkupongerna och åka.

HUR MAN LOCKAR ANVÄNDARE OCH AVSLUTAR AFFÄREN?

Eftersom Dianping har hela konsumentresan, från sökning till innehåll och köp, finns det en stor potential för varumärken/butiker att attrahera och sluta avtal med konsumenter på Dianping, särskilt för mat, underhållning och shoppingställen.

Dianping erbjuder massor av marknadsföringsverktyg som hjälper dig från attraktion till konvertering. Men först måste du öppna det officiella kontot för din butik och placera på Dianping. För officiella kontokunder kan varumärken och butiker investera i CPC (kuponger) där butiken och platserna alltid visas på första sidan i sökresultaten. Dessutom kan varumärken hantera innehållet, från introduktion till foto, samtidigt som de hanterar recensioner och kommentarer från konsumenter för att få ett bra betyg. Dianping erbjuder olika marknadsföringsmöjligheter från rabattkuponger till gratis KOL-aktiviteter för att hjälpa till att driva fokus och konvertering. Hjälper dig att mäta försäljningseffekten från denna marknadsföringsaktivitet.

Från marknadsföring till konvertering, det är så enkelt med Dianping.

Redo att nå den kinesiska digitala marknaden?

Boka en kostnadsfri konsultation med NBH:s experter för att bedöma hur ditt företag ska gå vidare på den digitala marknaden i Kina.

DITT TEAM FÖR VARUMÄRKET CHINA

Vi är experter på hur du kan rikta din digitala marknadsföring i Kina.

Share This