NBH:s guide: Webbplats med kinesiskt värdskap – Fördelar, nackdelar och hur det kan förbättra din närvaro på nätet

okt 23, 2023 |
Chinense webbplats | Guider

Att hosta sitt företags webbplats lokalt i Kina kan uppfattas som krångligt och lite onödigt. Kanske har du redan en välfungerande webbplats, så varför inte bara översätta den? Det finns många anledningar till varför det inte är en så bra idé, så låt oss djupdyka i ett av de viktigaste verktygen för synlighet och digital marknadsföring i Kina – Local hosted website!

I den här guiden beskrivs för- och nackdelar med att hosta sin webbplats i Kina, alternativ till att inte hosta sin webbplats i Kina och viktiga faktorer att tänka på vid hosting i Kina.

 • LinkedIn
 • Facebook

Varför inte använda den globala webbplatsen även för Kina?

När du funderar på om ditt företags webbplats ska hostas i Kina kan frågan dyka upp: är det verkligen nödvändigt? I teorin inte, eftersom du kan lägga till ett annat språk på din befintliga webbplats och få innehållet översatt. Det finns dock två betydande utmaningar med detta tillvägagångssätt:

 • Hastighet: Även om du hostar din webbplats i Hongkong, som erbjuder snabbare hastigheter än fastlandet, kan din webbplats inte helt kringgå den stora brandväggen i Kina. Webbplatser som finns utanför Kina tenderar att laddas mycket långsammare, ofta tar det 10 sekunder eller mer. På en marknad där kinesiska besökare förväntar sig blixtsnabba laddningstider kan denna fördröjning påverka konverteringsgraden avsevärt. Det finns fortfarande vissa tekniska lösningar som kan snabba upp laddningshastigheten även om webbplatsen inte finns i Kina, men detta kan variera.
 • Synlighet: För att förstå vikten av att hosta sin webbplats i Kina måste man börja med Baidu, Kinas främsta sökmotor. Till skillnad från Google är Baidu den sökmotor som föredras i Kina. Precis som du vill rankas högt på Google, vill du att din webbplats ska vara framträdande på Baidu. Att översätta din webbplats till kinesiska och optimera den för SEO på Google hjälper inte på Baidu. Kinesiska sökmotorer föredrar inhemska webbhotell och är mindre benägna att indexera webbplatser som ligger utanför Kina. Detta kan vara en nackdel, eftersom din kinesiska konkurrent snabbt kan överträffa din synlighet på nätet genom att strategiskt skapa innehåll som är relaterat till ditt varumärke.

Varför välja en kinesisk webbplats för närvaro på nätet?

För företag som är verksamma i Kina är det viktigt att ha sin webbplats i landet. Det ger snabbare laddningstider för kinesiska användare och förbättrar din lokala rankning i sökmotorerna. Kina har världens största internetbefolkning med över 900 miljoner internetanvändare. Baidu prioriterar indexering av webbplatser som finns i Kina, vilket gör hög sökrankning avgörande för trovärdigheten. När du skapar din webbplats är det viktigt att du inte bara använder det kinesiska språket utan också lokaliserar innehållet för din specifika målgrupp samtidigt som du behåller ditt varumärke.

De främsta fördelarna med att ha en webbplats med Kina som värdland:

 • Utökad räckvidd: En webbplats med Kina som värd öppnar ditt företag för en enorm marknad med över 1,4 miljarder människor, vilket potentiellt kan utöka din kundbas avsevärt.

 • Förbättrad SEO: Om du hostar din webbplats i Kina förbättras din sökmotoroptimering genom att laddningshastigheterna ökar och du rankas högre på Baidus resultatsidor för sökmotorer.

 • Skapa förtroende: Strikta internetregler i Kina innebär att en lokalt hostad webbplats kan ge ditt företag legitimitet och trovärdighet i de kinesiska konsumenternas ögon.

 • Snabbare laddningshastighet: En webbplats som hostas i Kina har en snabbare laddningstid, vilket leder till en mer tillgänglig och användarvänlig upplevelse för kinesiska konsumenter, vilket kan leda till högre konverteringsgrad.

 • LinkedIn
 • Facebook
Kina hostade webbplatser

När ska mitt företag inte överväga en lokal lösning?

Det finns vissa scenarier där ett företag kanske inte vill överväga att hosta en webbplats lokalt i Kina, särskilt om de hanterar känslig eller sekretessbelagd information, personuppgifter eller har ett omfattande och ofta uppdaterat produktutbud. Här är några av anledningarna:

 • Problem med dataintegritet och säkerhet: Om ett företag hanterar känslig eller sekretessbelagd information eller hanterar personuppgifter kan lokal hosting i Kina ge upphov till oro för dataintegritet och datasäkerhet. Kinas regelverk och myndigheternas potentiella tillgång till data kan utgöra en risk, vilket gör det lämpligare att lagra sådana data på servrar som omfattas av företagets egna dataskyddsåtgärder.
 • Komplexa krav på dataöverföring: När ett företag har omfattande produktlistor eller ständigt uppdaterat innehåll kan det innebära komplexa dataöverförings- och synkroniseringsprocesser. Att uppfylla dessa krav i enlighet med lokala lagar och förordningar kan vara en utmaning och kan kräva en betydande investering i infrastruktur.
 • Global räckvidd: Om ett företag främst riktar sig till en global eller diversifierad publik och inte är beroende av den kinesiska marknaden, kanske lokal hosting inte passar in i deras övergripande globala strategi.

Kan jag köra Baidu-annonser utan webbhotell i Kina?

Baidu SEM erbjuder olika annonstyper och CTA: er; vissa av dem liknar Google SEM, men Baidu har andra funktioner som kan verka annorlunda än Google. Därför är det viktigt att känna till sin målgrupp och se till att innehållet är lokalt anpassat. Besök vår Baidu SEM-webbplats för mer information.

Med detta sagt är det definitivt ett bra alternativ att köra Baidu Ads för både lokalt och icke-lokalt hostade webbplatser. För att optimera Baidu SEO krävs dock fortfarande att du hostar din webbplats i Kina. Läs mer om Baidu SEO här.

baidu-analys
 • LinkedIn
 • Facebook

Är en lokal kinesisk webbplats verkligen nödvändig om jag har WeChat?

WeChat är viktigt för affärsverksamhet i Kina, men det har sina begränsningar. Att ha en officiell WeChat-sida är viktigt, men det bör inte ersätta en ordentlig webbplats. WeChats funktioner är begränsade, och att ha en dedikerad webbplats med en .com.cn-adress bygger inte bara förtroende utan hjälper dig också att synas på kinesiska sökmotorer, vilket WeChat inte kan göra.

WeChat erbjuder även tredjepartsappar med HTML 5-sidfunktioner för landningssidor, så att du enkelt kan länka din webbplats till WeChat.

Mer information om möjligheterna med WeChat hittar du på vår WeChat-sajt här.

ICP-licens och hur man hostar sin webbplats i Kina

För att kunna hosta din webbplats i Kina måste du ansöka om en ICP-licens (Internet Content Provider License) – ett tillstånd som utfärdas av den kinesiska regeringen och som ger privatpersoner, organisationer eller företag rätt att lagligt driva och hosta en webbplats i Kina.

Kan ett utländskt företag ha en webbplats i Kina?

Ja, utländska företag med laglig affärslicens kan vara värd för sin webbplats i Kina så länge de har en ICP-licens.

Förutom ICP-licensen finns det några steg som är viktiga att ha i åtanke när du hostar och anpassar din webbplats till din kinesiska publik:

 • Webbdesign

Se till att din webbdesign tilltalar kinesiska kunder samtidigt som den återspeglar ditt varumärkes identitet.

 • Lokaliserat innehåll

Vi ser till att ditt språk är lokaliserat och representerar ditt varumärke, samt att ditt innehåll är målinriktat och återspeglar dina varumärkesriktlinjer.

 • Webbhotell

När du migrerar är det viktigt att du hostar din CN-webbplats på en lämplig server i Kina och erbjuder underhållningstjänster för webbplatsen.

 • Granskning av webbplats

För att optimera din webbplats för den kinesiska marknaden är det också en bra idé att genomföra en revision för att identifiera problem med prestanda och användarupplevelse, t.ex. laddningshastighet eller tillgänglighet till innehåll.

Om du vill veta mer om hosting av din webbplats i Kina, gå till NBH Website Services sida här.

Sammanfattningsvis handlar hosting av din webbplats i Kina inte bara om att följa gällande regler – det är ett strategiskt drag för att få tillgång till en enorm marknad, förbättra din sökrankning, förbättra användarupplevelsen och bygga förtroende hos kinesiska konsumenter. Det är en investering i din digitala framgång i det kinesiska digitala landskapet.


Om du behöver hjälp med att skapa en lokalt hostad webbplats i Kina kan du vända dig till NBH. Vi erbjuder tjänster som sträcker sig från ICP-licenshjälp till webbdesign, lokaliserat innehåll, webbplatsrevisioner och webbhotell.

Låt NBH lyfta din digitala närvaro för att effektivt nå ut till din kinesiska publik.

Ready to reach the
Chinese market online?

Book a free consultation with NBHs experts to assess the right way forward for your company toward China’s digital market.

YOUR CHINA BRAND TEAM

We are experts in how to target your digital marketing in China.

Share This